Мащабен ремонт на ДГ №1 “Радост” в град Омуртаг

В ход са дейностите по обновяването на детска градина № 1 „Радост“ в град Омуртаг. Детското заведение има 3 сгради в града с 10 групи.

Обект на мащабните ремонтни дейности,  за малко над 1 млн.лв., е сградата на улица „Аспарух“ № 12 в град Омуртаг. Тя е построена в периода 1967 – 1974 г. и се с състои от две тела – основно, с помещения за градинските групи, административни и медицински помещения и обслужващо тяло, което включва  кухненски блок, перално и котелно. През годините са били извършвани предимно текущи ремонти.

Голяма част от финансовите средства за рехабилитацията са получени с Постановление на Министерски съвет като допълнителен трансфер за други целеви разходи, а останалата са целева субсидия за капиталови разходи и собствени бюджетни средства на Общината.

Благоустрояването предвижда цялостно оборудване и обновяване на фасадата, покрива, стаите, терасите, както на основната сграда, така и на обслужващата. Планувано е и изграждане на топла връзка между двете тела. Към момента вече са подменени покривните конструкции на двете постройки, извършени са подготвителни дейности като демонтаж на интериорни врати и на съществуващата отоплителна инсталация. Изпълняват се изолационни работи по таваните и стените на стаите, като на места вече се полага вътрешна мазилка.

С ремонта се цели сградата да стане енергоефективна, да се пестят средства за отопление, да стане по-функционална, както и да се създаде съвременна среда за обучение и възпитание на децата.

Очаква се обновяването да приключи в рамките на няколко месеца.

Със собствени средства за над 140 хил.лв., в началото на тази година, бе реконструирана площадката за игри  в двора на детското заведение.

За новата учебна година в детската градина са записани 94 деца. Те са разпределени в 4 групи. Поради ремонтните работи, временно, децата ще бъдат насочени към други детски заведения в град Омуртаг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *