Продължава приемането на заявки за фолклорен събор „И си носим песента“ 2019

На 14 септември 2019 година, под патронажа на кмета на Община Омуртаг инж. Ешреф Ешрефов, ще се проведе ХХIII-то издание на регионалния събор за автентичен фолклор „И си носим песента“ 2019. Той се организира от Община Омуртаг и народно читалище „Нова Светлина – 1956“, село Горно Новково. Във форума, който се провежда традиционно на красиво възвишение край село Горно Новково, участват изпълнители на песни от Североизточна  България и от Родопите. Проявата е място, на което българомохамеданите представят своите бит, култура и фолклор. Съборът е и своеобразна родова среща. Освен изпълнителите, той събира публика от цялата страна, чиито корени са от Родопите, но са дошли в тази част на България през годините в търсене на препитание.

Тази година програмата ще започне в 15:00 часа, а официалното откриване ще бъде от 20:00 часа.  Гост-изпълнители ще бъдат оркестър „Якоруда“ със солист Айше и фолклорните певици Мария и Магдалена Филатови.

Заявки за участие в събора се приемат в дирекция „Икономическо развитие“, звено „Хуманитарни дейности“ или на електронната поща: obrazovanie_omurtag@abv.bg.

През 2018 г. близо 170 участника представиха своите изпълнения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *