Извънреден брифинг за тежкия инцидент в Омуртаг

Стотици излязоха на среднощен протест в Омуртаг след смъртта на 17-годишното момче, което загина в катастрофа. Според протестиращите вина за инцидента има втората кола, участвала в произшествието.

Според експертизите обаче неговите проби за употреба на алкохол са отрицателни.

Протестите снощи в Омуртаг предизвикаха извънреден брифинг в Търговище, където пред медиите застанаха окръжният прокурор Диляна Стоянова, прокурор Васил Ангелов, зам.-началникът на Областната дирекция на МВР в Търговище Мариан Михайлов и началникът на Районното полицейско управление в Омуртаг Борислав Борисов.

Всички те бяха единодушни, че по случая се работи компетентно и че няма опити за прикриване на виновни.

Прокурор Васил Ангелов заяви, че са извършени всички процесуално-следствени действия, както са и назначени необходимите експертизи. Опровергана бе първоначалната информация, че водачът на автомобила, в който е пътувало починалото момче, е неправоспособен.

Зам.-началникът на Областната дирекция на МВР в Търговище Мариан Михайлов заяви че протестът снощи е блокирал за 40-60 минути главния път София-Варна, в близост до разклона за Омуртаг. Актове на протестиращи не са съставяни, въпреки, че протестът бил незаконен, уточни Мариан Михайлов.

Източник:www.dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *