ДУХЪТ НА АКВАРЕЛА

На 7 август в художествена галерия „ Проф. Н. Маринов” Търговище, беше открита изложба „Духът на акварела” от Второто международно акварелно трианале. Съорганизатор и един от домакините е нашата галерия. След гр. Варна, Търговище е първата спирка от пътя на трианалето. В него вземат участие 276 художници от 51 държави, в това число и 69 български автори.

Изложбата откри Пламен Проданов-директор на Художествена галерия „Проф. Н.  Маринов”. В словото си той подчерта, че гражданите и гостите на града ни имат възможността да се насладят на багрите, хармонията и цветния колорит на картините.

Приветствие отправи кметът на града д-р Дарин Димитров. Той пожела на присъстващите, в това цветно море от многообразие на художествени стилове всеки да избере своята картина, която да го направи щастлив.

Словото бе предоставено и на Стела Тодорова- председател за България на Международното акварелно общество и член на Международното жури, селекционирало картините за трианалето.

В края на официалната част г-жа Тодорова демонстрира на живо процеса на творене на този художествен стил. Тя бе избрала портрета на своя баща.

Гости на изявата бяха зам. областният управител Панайот Панайотов, секретарят на Община Търговище Христалина Халачева и зам. кметът Димитър Панайотов.

Веселка Бахнева    

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *