Поставят осветление на пешеходни пътеки в Търговище

Започна поставянето на осветление на 13 пешеходни пътеки в Търговище. Това са пешеходни пътеки, които се намират на натоварени улици и булеварди,  слабо осветени са и/или са в близост до детски и учебни заведения.

Екип на фирмата, с която Община Търговище има сключен договор за изпълнение, днес работи в района на кръстовището на улиците „Антим I“ и „Трапезица“. Там трябва да бъде монтиран уличен стълб с два броя лампи, които да осветяват пешеходната пътека, в непосредствена близост до детска градина № 1 „Веселушко“.   

Осветени ще бъдат и пешеходните пътеки на следните улици и булеварди: „Трети март“, до Археологическия музей; „Стефан Куцаров“ до детска градина № 3 „Здравец“; „Митрополит Андрей“ до Професионалната гимназия по земеделие и ул. „Богомил“ до I СУ „Св. Седмочисленици“.

Ще бъде монтирано осветление и на пешеходните пътеки на кръстовищата на улиците: „Бяло море“ и „Скопие“; „Кюстенджа“ и „Епископ Софроний“; „Пирин“ и „Беласица“; „Сливница“, „Каблешков“ и „Г.С. Раковски“; „Вит“ и „Ал. Стамболийски“; „Капитан Данаджиев“ и „Морава; „Опълченска“, „Г.С. Раковски“ и „Ал. Стамболийски“; „Бяло море“ и „Радецки“.

Местата, където ще бъде поставено осветление, са определени след извършени оглед и оценка от експертна комисия от Община Търговище. Локациите са одобрени и от Комисията по транспорт и безопасност на движението към Общината.

В капиталовата програма на Общината за 2019 г. са заложени 25 000 лв. за изграждане на улично осветление на територията на общината.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *