Криминалисти на РУ-Търговище задържаха трима души за притежание на наркотични вещества

По време на проведена на 25.06.2019 г. на територията на гр. Търговище специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с притежание и разпространение на наркотични вещества, при извършена около 16,50 ч в община Търговище полицейска проверка на лек автомобил“Мерцедес Е 400“ на път I-4/София-Варна/, км 218+200 – до кантона на Областното пътно управление, пътуващ в посока гр. Варна, е установено, че водачът му – 25-годишен мъж от гр. Омуртаг, държи у себе си 2,85 грама бяло кристално вещество, което при извършен полеви наркотест реагира на наркотичното вещество метамфетамин. У него е намерена и 0,297 г суха зелена тревиста маса, която при извършен полеви наркотест реагира на наркотичното вещество марихуанa.

При последващи процесуално-следствени действия в жилището в гр. Търговище на пътувал в същия автомобил 26-годишен мъж от гр. Омуртаг, са намерени и иззети 2 грама от наркотичното вещество метамфетамин и нерегистриран газов пистолет  По случая е образувано досъдебно производство по чл. 354а, ал. 3 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Търговище.

Водачът и пътникът в автомобила са задържани за срок до 24 ч в РУ-Търговище на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. И двамата са известни на полицията, осъждани.
При извършена по надлежния ред – със специализирано техническо средство, проверка на водача на автомобила е установено още, че същият управлява автомобила след употреба на наркотични вещества или техни аналози – амфетамин и метамфетамин. Взета му е кръвна проба за химическо изследване. По случая е образувано бързо полицейско производство по чл. 343б, ал. 3 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Търговище.

На същия ден при извършена около 17,30 ч на улица в гр. Търговище полицейска проверка на 38-годишен мъж от същия град е установено, че  той държи у себе си 98 броя зелени на цвят таблетки, които при извършен полеви наркотест реагиарт на наркотичното вещество екстази. При последващи оперативно-издирвателни действия в дома на същия са установени и иззети: 31 броя таблетки екстази, 0,5 грама амфетамин и 260 грама марихуана. Мъжът също е задържан в РУ-Търговище на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 354а, ал. 3 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Търговище.

По време на полицейската операция са проверени 12 МПС, 22 лица и две жилища.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *