Кметът на Търговище проведе среща с отличниците от Випуск 2019

Кметът д-р Дарин Димитров днес проведе среща с 40 зрелостници от Търговище, завършили средното си образование с отличен успех. Заедно с тях, на срещата в зала 74 в местната администрация бяха и техните учители и родители.

„Вие сте гордостта на нашия град. Сред Вас са бъдещите лекари, учители, инженери, архитекти – бъдещето на Търговище. Градът ни има нужда от можещи и знаещи хора като Вас“, заяви д-р Димитров.

Всеки от отличниците получи и лично послание от кмета, значка с герба на Търговище и символични подаръци, в знак на признание за постигнатите високи резултати по време на обучението.

Младите хора благодариха за жеста на внимание и заявиха, че ще отстояват името на своите училища и родния си град.

Общо 451 са зрелостниците от Випуск 2019. От тях, с отличие завършват 70. С най-висок успех са: Гергана Пейчева от I СУ „Св. Седмочисленици“ с успех 5,98; Клио Хари Глеридис от II СУ „Проф. Никола Маринов“ с успех 5,97 и Димитър Димитров от Професионалната гимназия по икономическа информатика „Джон Атанасов“ с успех 5,96.

Целта на срещата бе да се отдаде заслужено внимание на успешните млади хора на Търговище – за постоянството, за израстването, за усърдието, което са полагали през техните гимназиални години.  

Абитуриентите, които не успяха да присъстват на срещата, ще могат да получат подаръците си в своите училища.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *