Добро представяне на състезателите от СК „Светкавица”

В град Варна се проведе Държавното лично-отборно първенство за Купи „Р. България” за ДЮВ по спортна гимнастика. СК „Светкавица” гр.Търговище взе участие със състезатели в четирите възрастови групи.

При най-малките деца до 8 години Шахан Шевкетов зае 21 място със сбор 103.20 точки.Добро представяне за този лъчезарен и обаятелен 6 годишен гимнастик.

Във втората възраст момчета младша СК „Светкавица” участва с отбор в състав Толга Абдурахманов, Джем Ахмедов, Цветелин Стоев, Стоян Вълчев, Петър Ненчев и Онур Топчу. Момчетата събраха сбор от 424 точки, което им отреди пето място в отборната надпревара. Индивидуално Толга Абдурахманов със своята прецизна игра завоюва първо място в многобоя и беше награден с Купа „Р. България”. В шампионата на отделните уреди безапелационна победа 6 златни медала – шампион на всички уреди. Джем Ахмедов е 18-ти в многобоя, 7-ми на земна гимнастика и 8-ми на кон с гривни.

При момчета старша възраст отборът с участници Александър Христов, Илкай Шевкетов, Александър Христомиров, Огнян Николаев и Дилян Хараламбиев се бори да защити миналогодишната шампионска титла. Момчетата дадоха всичко от себе си и успяха. Станаха носители на Купа „Р. България”- първо място отборно. Браво на шампионите!

В индивидуалната надпревара многобой Александър Христов е на 4-то място, Илкай Шевкетов на 6-то, александър Христомиров е 12-ти, Огнян Николаев е 13-ти и Дилян Хараламбиев е 25-ти. Както на всяко състезание имаше пристрастни съдии, които не оцениха по достойнство играта на момчетата – на халки и висилка, което се отрази на класирането в многобой, а също и на участието в шампионатите на отделните уреди.

Александър Христов и Илкай Шевкетов успяха да завоюват по четири шампионата. Александър е шампион на успоредка, втори на кон с гривни, 4-ти на земна гимнастика и 7-ми на прескок. Илкай е шампион на кон с гривни, 4-ти на успоредка и 8-ми на прескок и земна гимнастика.

В последната възраст юноши младша Ростислав Христов записа участие на 3 уреда, а Валентин Витанов игра многобой и зае 11-то място. В шампионата на кон с гривни е на 7-мо място.

Добро представяне на състезателите от СК „Светкавица” град Търговище.

Съдии за клуба бяха Кирил Кирилов и Дмитрий Николов – треньор в клуба. Извеждащи треньори – Румяна Чукарска и Николай Лилов, а водач – председателя на клуба Румяна Станчева.

Поздравления за представянето на състезателите от СК „Светкавица” и успех в подготовката на Теодор Трифонов за Световното първенство за юноши в Унгария, а на останалите успех на финалите на държавното първенство през месец юли в град София.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *