Втора присъда за търговия с гласове в Търговище

Наталия И. признала, че е предлагала по 30 лева за глас на евроизборите

Втора осъдителна присъда за търговия с гласове на изборите за Европейски парламент постанови в рамките на 7 дни Районният съд в Търговище. 58-годишната Наталия И. се признала за виновна и е осъдена на 4 месеца затвор условно с тригодишен изпитателен срок, съобщи говорителят на Апелативната прокуратура във Варна Илка Катрева.

58-годишната Наталия И. е приела след споразумение с прокуратурата да изтърпи наказание 4 месеца лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок, след като се е признала за виновна за купуване на гласове на изборите за Европейски парламент. Споразумението е било одобрено от  състав на Търговищкия районен съд и е влязло в сила на 6 юни тази година.

На 21 май в районното управление в Търговище е бил получен сигнал, че седмица по-рано Наталия И. е предлагала сумата от 30 лева на различни лица, за да ги склони да упражнят избирателно си право в полза на определена политическа сила. Престъплението по член 167, ал. 2 от НК е извършено като продължавано деяние в периода от 13 до 18 май.

Малко по-рано този месец Районният съд в Търговище потвърди и условна присъда от 10 месеца затвор срещу друга дилърка на гласове. 51-годишната Снежана Хр. беше уличена, че е предлагала по 30 лева на избиратели с цел на бъдат склонени да упражнят избирателното си право на изборите за Европейски парламент в полза на неназована от прокуратурата политическа партия.

www.monitor.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *