Кметът на Търговище бе отличен с почетния знак „Посланик на библиотеката“ на Регионална библиотека „Петър Стъпов“

Кметът д-р Дарин Димитров бе удостоен с почетния знак „Посланик на библиотеката“ на Регионална библиотека „Петър Стъпов“. Това се случи днес на официална церемония за честването на 60 години от основаването на библиотеката в Търговище.

Призът е за съпричастността, подкрепата, за съзнаване ролята на библиотеката като средищно място за информация, знание, комуникация и утвърждаване на българската култура и националната идентичност. Почетна грамота и знакът бяха връчени на кмета от директора на библиотеката Росица Куцарова.

Д-р Димитров благодари и поздрави г-жа Куцарова и целия колектив на културната институция. „Благодаря Ви, че вече шест десетилетия събирате, съхранявате и разпространявате българското и световното книжовно богатство. Благодаря за неуморния Ви труд по опазването и укрепването на духа на нашия град. В лицето на Община Търговище имате верен партньор“, заяви градоначалникът.

От своя страна кметът връчи на г-жа Куцарова почетен плакет на Община Търговище по случай 60-годишнината на Регионалната библиотека.

На официалната церемония с почетен знак и грамота бяха отличени и областният управител Митко Стайков и други партньори и дарители на библиотеката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *