Кметът на Омуртаг обяви 7 юни – официален празник на града за неучебен ден

Във връзка с отбелязването на Официалния празник на Омуртаг 7 юни, кметът на града инж. Ешреф Ешрефов обяви деня за неучебен за учениците от училищата на територията на общината.

Тържествените прояви по повод 31-та годишнина от полета на втория български космонавт Александър Александров, ще започнат в 10.00 часа на площад „Независимост“ с ритуал по издигане на знамена. Той ще бъде последван от празнични концерти на Духовия оркестър към Община Омуртаг с диригент Душко Ангелов и фолклорни музикално-танцови състави при Народно Читалище „Отец Паисий-1870”.

Честванията ще продължат от 19.30 часа с приветствие от кмета на Общината и музикално-танцови изпълнения на млади, местни таланти.

Кулминация на празника ще бъде празничният музикално-танцов спектакъл на Трио „Булгарина“ и Ансамбъл „Чинари“.

През деня жителите и гостите на града ще могат да си направят безплатни моментни снимки за спомен. За целта Общинска администрация е ангажира специална фото будка.

Историческият музей в град Омуртаг също ще бъде отворен за безплатни посещения. Там  посетителите ще имат възможност да видят космическия скафандър на Александър Александров, както и да разгледат представените три експозиции – археологическа, етнографска и общо-историческа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *