Годишна изложба „Цветни стъпки” откри Клуб “Батик” в Младежки дом

Клуб „Батик“ към Младежки дом – Търговище, с ръководител Славка  Георгиева, откри  годишна изложба, наречена „Цветни стъпки”. Експозицията можете да разгледате във фоайето на Младежки дом. Тя включва творби на деца и младежи, създадени в техника батик през сезон 2018/2019г.

Ръководителят на клуба Славка  Георгиева сподели с присъстващите радостта си от успехите на децата през изминалия творчески сезон, от успешната работа на различните възрасти заедно, което изгражда приятелство, взаимопомощ и топла атмосфера в ателието.

След това бяха раздадени индивидуалните награди, спечелени от възпитаниците на Клуб “Батик” от национални и международни конкурси, през годината.

Мирослава Евтимова спечели право на самостоятелна изложба през следващия творчески сезон, а Гергана Димитрова право на едномесечно безплатно посещение в клуба.

Останалите получиха грамоти за активна работа и постижения в техниката батик, за презентиране на техниката по време на 242 Пролетен панаир, за приятелство и принос в обучението ма малките.

Директорът на Младежки дом-Търговище Даниела Марчева поздрави децата и младежите от клуба за добрата работа и постигнатите отличия. Тя пожела много бъдещи успехи на двете абитуриентки, Клио и Роси, които с цветни стъпки поемат по своя път.

Творческият сезон за Клуб “Батик” ще приключи с авторска изложба на Селин Дауд, която ще бъде открита на 14 юни, отново във фоайето на Младежки дом.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *