Община Омуртаг възнамерява да инвестира 4,3 млн.лв. в ремонт на уличната и четвъртокласна пътна мрежа през 2019 г.

Със собствени, целеви и европейски финансови средства за около 4,3 млн.лв. в Община Омуртаг ще се рехабилитират 27 улици и части от пътища в града и населените места.

От началото на годината до настоящия момент са ремонтирани улиците „Н.Й.Вапцаров“, „Кожарска“ и „Осоговска“ в град Омуртаг; „Рила“ в село Станец; „Първи май“ в село Горно Козарево; „ Христо Ботев“, „Цар Шишман“ и „Свобода“ в село Пъдарино и пътната връзка между горната и долна махала в село Първан.

Сред предвидените за частично възстановяване са улиците „Камчия“ в село Голямо Църквище; „Любен Каравелов“ и „Иван Вазов“ в село Камбурово; „Климент Охридски“, „Генерал Тотлебен“, „Омуртаг“ и „Кирил и Методий“ в град Омуртаг; „Христо Ботев“ и „Камчия“ в село Петрино; „Никола Новков“ в село Долно Новково; „Стара планина“ в село Козма Презвитер; „Камчия“ и „6-ти май“ в село Могилец и „Балкан“ в село Пъдарино.

Рехабилитирани ще бъдат улиците „Република“ в село Плъстина; „Беласица в град Омуртаг; “Оборище“ в село Козма Презвитер; „Чайка“ в село Долно Козарево, както и „Цар Освободител“ в град Омуртаг. Последната ще се модернизира по европейски проект за сумата от около 1,8 млн.лв. Обновени ще бъдат и части от междуселищните пътища за селата Висок, Врани кон, Долна Рътлина и Горно Новково.

Предстои изготвянето на технически проекти за реконструкция и рехабилитация на мост в село Тъпчилещово, улици в село Кестеняво, улиците „Марица“, „Раковска“ и „Волга“ в град Омуртаг и в други населени места, чиято реализация ще се осъществи през следващата година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *