С традиционното празнично шествие започнаха проявите за 24 май в Търговище

Шествието, което премина от I ОУ „Христо Ботев“ до площад „Независимост“, бе предвождано от кмета д-р Дарин Димитров, народният представител д-р Венка Стоянова, председателят на Общинския съвет инж. Хатидже Алиева, зам.-кметовете Рая Матева, Емине Якубова, общински съветници, почетни граждани на Търговище, секретарят на Общината Христалина Халачева.

Традиционното празнично шествие на образователни и културни институции постави началото на проявите, посветени на 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост.

След тях преминаха учителите и възпитаниците на детските градини. 12 са детските градинив общината. В тях се обучават и възпитават 1740деца, с които работят 160педагози и педагогически специалисти. Презнастоящатаучебнагодинапък се навършват 70години от откриването на първата детска градинавТърговище. След тях преминаха представители на културните институти и сдружения,образователните институции.

В шествието се включиха и учители от общинските училища в селата Вардун, Голямо Ново, Драгановец, Дралфа, Лиляк,Макариополско, Надарево, Подгорица.

Фанфарният оркестър предвождаше учители и ученици от 11 учебни заведения в Търговище. След тях преминаха и самодейци от 15 читалища и представители на любителски танцови и музикални школи в общината.

Празничната програма продължава в 18.30 часа с дефилето на зрелостниците от випуск 2019 г. на площад „Свобода“. 451 абитуриенти от 8 училища в Търговище ще преминат по червената пътека на централния площад.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *