Приключи проектът за обновяване на образователната инфраструктура в Търговище

Успешно приключи проектът по обновяване на общинската образователна инфраструктура в Търговище, по който бяха модернизирани 4 детски и учебни заведения в града.

Детски градини №9 „Приказка“ и №7 „Снежанка“, детска ясла „Първи юни“ и I ОУ „Христо Ботев“ вече са с изцяло нов облик. По време на заключителна пресконференция в общинската администрация ръководителят на проекта Мирослава Павлова акцентира върху екипната работа и успешната реализация на всички дейности по проекта „Обновяване и модернизиране на общинската образователна инфраструктура“ по Оперативна програма „Региони в растеж”.

На всички обекти е извършен цялостен ремонт и реконструкция, внедряване на мерки за енергийна ефективност, благоустрояване на дворовете, детските и спортните площадки. Също така е обновена и модернизирана с оборудване и обзавеждане и материалната база на детските заведения.

„Реализацията на проекта осигури модерна, функционална, здравословна, достъпна и енергийно ефективна материална база на общинската образователна инфраструктура в гр.Търговище, изцяло нов облик и съвременна визия на ремонтираните и модернизирани обекти”, каза пред журналистите ръководителят на проекта Мирослава Павлова. И добави, че проектът приключва преди крайният срок, а продължителността му е с рамките на 30 месеца.

„Когато се приключва един проект и то успешно, трябва да благодарим на всички, които взеха участие в изготвянето на проекта и неговото реализиране през различните етапи и дейности в четирите обекта. Този проект е пример, че европейските пари могат да бъдат похарчени по предназначение, за обществено полезни дейности и нашите съграждани могат да се убедят в това. Да са ни честити новите обекти”, сподели градоначалникът д-р Димитров по време на пресконференцията.

Симона Алексиева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *