Богата културна програма за 242-ия Традиционен пролетен панаир

„Интересна, изпъстрена със събития седмица и с богата културна програма”, така кметът на Община Търговище д-р Дарин Димитров описа предстоящите панаирни дни от 13 до 19 май, през които ще бъде проведено 242-то издание на „Изложение-Търговище”. По време на организирана пресконференция по темата, в която взеха участие зам.-кметът Емине Якубова и секретарят на администрацията Христалина Халачева, издадоха подробности около организацията на тазгодишното издание.

То ще бъде официално открито на 13 май от 17.00 ч. с дефиле на Мажоретен състав „Търговище” към ЦМДИ и Духов оркестър към Община Търговище, от пл.”Свобода” до Художествена галерия „Н.Маринов”. В 18.00 ч. първият концерт ще бъде на Вокален ансамбъл „Мистерията на българските гласове”, а от 19.30 ч. същата вечер за настроението на гостите ще се погрижи младата певица Михаела Филева.

В панаирната седмица отново ще има Алея на занаятите, изложби, хепънинги, детски работилнички, фестивали, атракции, весела част и разнообразие от музикални гости, сред които Любо Киров, рок-група „Конкурент”, „NaNa & The Gang”, Pavell & Venci Venc, Камелия и др.

„Благодаря на търговищкия бизнес, който подпомогна голяма част от събитията по време на панаира”, каза още кметът за спонсорите на изданието.

Секретарят на администрацията Христалина Халачева акцентира върху взетите мерки за сигурност в панаирните дни. Осигурена е 24 часова охрана на сцената, изложбените зали, алеята на занаятите и др., за която ще отговаря ОП „СОД”, съвместно с полицията.

„Няма да има струпване на коли зад сцената и на нерегламентираните за паркиране места, които да затрудняват движението, за да избегнем напрежението и инцидентите”, обясни Христалина Халачева.

По думите на зам.-кмета Емине Якубова, тази година има завишен интерес към фирмите-изложители както във веселата част на панаира, така и в изложбените зали. До този момент 100 фирми са подали заявка за участие в „Изложение-Търговище”, като всеки ден постъпвали нови запитвания. Толкова са и постъпилите заявки за Веселия панаир.

Панаирното влакче отново ще бъде атракция в панаирните дни, а работното време на изложбените зали ще бъде от 9.00 до 21.00 ч. Пълната програма на панаира – очаквайте в следващия брой на в.”Знаме”, а подробности за мероприятията – следете на сайта www.znametrg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *