Кметът награди победителите в конкурсите за Седмицата на Земята

На концерт, посветен на Седмицата на Земята, бяха обявени победителите в конкурсите на Община Търговище за най-привлекателно околоблоково пространство и „Нашият екоживот“, за детските и учебни заведения в общината.
Призьорите бяха наградени лично от кмета д-р Дарин Димитров, който изрази удовлетворението си от ангажираността на участниците за поддържането на чист и естетичен вид на околоблоковите пространства и учебните заведения. „Вие сте пример за това, че усилията на всеки един от нас са от значение, за да има градът ни още по-красив и приветлив вид“, каза д-р Димитров. Той благодари и на всички съграждани, които се включиха в кампанията на Общината за почистване на града и населените места преди Великден.
Победител в конкурса за най-привлекателно околоблоково пространство е градината на ул. „Брегалница“ № 4, вх. Г. Тя се стопанисва от Катя Недева, която е декорирала атрактивно поддържаната от нея площ.
Второто място е за градината на ул. „Паисий“ № 5, вх. Б, която се поддържа от Димитринка Димитрова. На трето място е класирана градината на ул. „Цар Симеон“ №23, за която се грижи Димитринка Милачкова.
Отличените получиха парични награди от по 200, 150 и 100 лв., които трябва да използват за облагородяване на околоблоковите пространства.
В конкурса „Нашият екоживот“ бяха раздадени награди в две категории – за училищата и детските градини в общината.
При училищата първенец е ОУ „Христо Ботев“, село Макариополско. Учениците и учителите там са положили усилия да декорират дворното пространство с рециклирани материали. Монтирана е и паркова мебел, изработена от естествени материали.
Второто място е за I СУ „Св. Седмочисленици“, а третото – за Професионалната гимназия по земеделие в Търговище. Отличените получават декоративна храстова растителност.
В категорията при детските градини първото място е за детска градина № 11 „Звънче“, където през учебната година се провеждат различни екологични дейности. Децата там се възпитават в отговорно отношение към опазването на околната среда, което е и основен критерий за оценка в конкурса. В детското заведение са обособени различни информационни екотабла и кътове, а дворното пространство е аранжирано с рециклирани материали.
Второто място печели детска градина № 1 „Веселушко“. Третата позиция е за детска градина № 5 „Червената шапчица“. Наградите за детските градини са предметни.
В концертната програмата участваха възпитаниците на Центъра за подкрепа за личностно развитие – Обединен детски комплекс Търговище и музикална школа „New Voices“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *