Откриха обновената Детска ясла №1 „Първи юни“ в гр. Търговище

Официално бе открита обновената Детска ясла №1 „Първи юни“ в гр. Търговище.

Това се случи в присъствието на кмета на Община Търговище д-р Дарин Димитров, областния управител Митко Стайков, председателя на Общински съвет инж.Хатидже Алиева, зам.-кметовете Емине Якубова, Рая Матева и Валентин Велчев, секретаря на администрацията Христалина Халачева, ръководителите на проекта, общински съветници, родители и др.

 

Детското заведение има изцяло нов облик и съвременна визия, като модернизирането му стана възможно по проект „Обновяване и модернизиране на общинската образователна инфраструктура” по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г.

С реализацията на заложените по проекта дейности е осигурена модерна, функционална, здравословна, достъпна и енергийно ефективна материална база на Детска ясла №1 „Първи юни“. Изпълнените строителни работи в детското заведение са на стойност 889 327,28 лв. /без ДДС/, а обновеното вътрешно оборудване и обзавеждане е на обща стойност 61 252,62 лв. /без ДДС/.

По време на официалното откриване бе припомнено още, че проектът се изпълнява по процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG16RFOP001-1.033 „Изпълнение на Интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014-2020 – Търговище”, част от процедура BG16RFOP001-1.001-039 „Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014-2020” по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г.

Кметът на Търговище д-р Дарин Димитров и директорът на Детска ясла №1 „Първи юни“ приветстваха присъстващите и пожелаха здраве на всички деца и техните учители.

Гостите на официалното откриване бяха специално поздравени от малчуганите с артистични музикални и танцови изпълнения, а за всички присъстващи пяха и танцуваха представители от ДФА „Шарено герданче” към Младежки дом – Търговище.

С.Алексиева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *