Община Търговище публикува избирателните списъци за изборите за Европейски парламент

Община Търговище публикува на своя уебсайт избирателните списъци на гласоподавателите в общината във връзка с предстоящите избори за членове на Европейския парламент на 26 май.
Всеки избирател може да провери включен ли е в тях. При установяване на несъответствия, гражданите могат да подадат заявление за отстраняване на непълноти и грешки в отдел ГРАО в Общината. Срокът за това е 11 май. В същия отдел, до 18 май, се подават и заявленията за вписване в избирателния списък по настоящ адрес.
Освен по интернет, гражданите могат да правят справки по избирателните списъци и на безплатния телефон в отдел ГРАО: 0879 208 909.
Със заповед на кмета са определени места в града и селата в общината, където избирателните списъци ще бъдат обявени. За територията на Търговище това са клубовете на пенсионера и Центърът за административно обслужване на Общината. В селата те ще бъдат поставени в сградите на кметствата, за да се улеснят избирателите на място при извършване на справки.
Припомняме, че гражданите с трайни увреждания могат да заявят желанието си да гласуват в подвижна избирателна урна. За целта те трябва да подадат заявление по образец до кмета на общината в срок до 11 май. Прилагат се и решения на ТЕЛК, НЕЛК за здравословното им състояние. Съгласно Изборния кодекс такава секция се образува при подадени поне 10 заявления.
Община Търговище започна и връчването на поканите до политическите партии и коалиции за участие в консултациите за определяне съставите на секционните избирателни комисии. Консултациите ще се състоят на 16 април от 14.00 часа в зала 28 на местната администрация.
Избирателните списъци са публикувани на адрес: https://bit.ly/2VCPAIk
Заповедта с определените места за обявяването им е публикувана на: https://www.targovishte.bg/new_in_site/file/IzboriEP2019/Z-01-223.pdf

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *