Великденска кампания за почистване на града и селата организира Община Търговище

От 8 до 22 април Община Търговище организира кампания за почистване на града и населените места преди Великден. Тя ще обхване почистване на прилежащи пространства около жилищните сгради, институции, паркови зони, образователни звена и други.
В този период ще бъде организирано събиране и транспортиране на стари мебели, домакински стъкла (без прозоречни) и растителни отпадъци.
Тези видове отпадъци трябва да се оставят до контейнерите за битова смет. Домакинското стъкло и растителните отпадъци трябва да са поставени в чували. Извозването им ще става след подаване на заявка на телефони: 0601 6 86 58; 0601 6 86 86 в Община Търговище.
Планираните дни за извозване на мебелите са: 12 април; 15 април; 18 април и 22 април, след подаване на заявка на посочените телефони.
Съобщения за кампанията вече се разнасят из целия град, за да планират гражданите по свое желание кога и в кои райони ще се включат в почистването. Обявени са две седмици, за да се обхванат по-големи зони от града и населените места и всеки по своя преценка да избере кога е удобното за него време.
Подробна информация за предстоящата кампания ще бъде дадена на пресконференция, на 3 април, от 11.00 часа в зала 28 на Община Търговище. В нея ще участват кметът д-р Дарин Димитров и представители на администрацията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *