Женски хор „Златна лира“ с концерт на Благовещение

Женски хор „Златна лира“ към Община Търговище ще изнесе традиционния си концерт за Благовещение. Той ще се състои на 25 март, от 18.00 часа в Регионална библиотека „Петър Стъпов“.
Диригентът на хора Илиана Иванова е подготвила разнообразна музикална програма. Тя включва църковни песнопения, класически и модерни произведения, повечето от които на пролетна тематика. За пръв път пред публика ще бъдат представени произведенията „Тихият пролетен дъжд“ и „Женска песен“. Те са написани специално за хора от председателя на Съюза на българските композитори Ценко Минкин.
Солисти са сопраните Десислава Василева и Теодора Лавдинова. Свои изпълнения ще представят пианистът Диана Денчева и цигуларят Константин Адамов.
Учениците от музикалните паралелки на II СУ „Проф. Никола Маринов“ Кристиян Недев – пиано и Селена Иванова – вокал ще се изявят със солови изпълнения. В програмата ще участва и певицата Алейна Чандере от музикалната школа на Центъра за подкрепа за личностно развитие – Обединен детски комплекс Търговище.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *