Център за възрастни хора и център за лица с психични разстройства ще изгражда Община Търговище

Община Търговище сключи договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ в размер на 1 109 989 лв. за изграждане на Център за лица с психични разстройства и Център за възрастни хора с невъзможност за самообслужване по Оперативна програма „Региони в растеж“.
Центровете ще се помещават в двуетажна сграда, общинска собственост, в село Съединение, с площ от близо 600 кв. м., която ще бъде преустроена, реконструирана и пристроена. Капацитетът и на двата центъра ще е от по 15 потребители.
Дейностите по проекта включват въвеждане на мерки за енергийна ефективност, подмяна на дограмата, обособяване на спални помещения със санитарни възли към тях, кухня, дневни стаи и стаи за терапия, доставка и монтаж на оборудване и обзавеждане. Ще се монтира вътрешен асансьор за хора с увреждания. Предвидени са и мерки за благоустрояване и озеленяване.
Предстои Община Търговище да проведе обществена поръчка за избор на изпълнители по проекта. Срокът за приключване на дейностите е до края на януари 2021 г.
Предоставянето на социалните услуги в центровете пък ще бъде финансирано по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020.
Целта на проекта е създаване на качествени социална инфраструктура и услуги, които да отговарят на нуждите на потребителите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *