Конкурс за изработка на кукерска маска и детска тематична рисунка обявява читалището в село Стража

Национален конкурс за изработване на кукерска маска и детска рисунка на тема „Да прогоним злото от селото” обявява читалище “Развитие-1926“ в село Стража. Конкурсът е посветен на традиционния празник Сирни Заговезни, който от години се отбелязва с различни прояви на площада в селото.

В конкурса за рисунка могат да вземат участие деца и младежи от 5 до 18 години. Те ще са разпределени в четири възрастови групи: от 5 до 7 г.; от 8 до 10 г.; от 11 до 14 г.; от 15 до 18 г. В конкурса за изработка на кукерска маска могат да се включат всички желаещи, без ограничения във възрастта. Допуска се участие с до две творби и в двете категории.

Творбите трябва да бъдат изпратени в срок до 20.02.2019 г. на адрес: ул. „Георги Марков“ № 6, п.к. 7738, село Стража, община Търговище, Народно читалище „Развитие-1926“. В придружаващо писмо се посочват трите имена на участника, възраст, адрес за кореспонденция, читалище, училище или школа по изобразително изкуство, телефон за връзка и имейл адрес.

В срок до 1 март професионално жури ще определи по трима победители във всяка от възрастовите групи в категорията за рисунка. Също трима ще са отличените и в категорията за изработване на кукерска маска. Награждаването ще се състои в деня на Сирни Заговезни, който през тази година отбелязваме на 10 март. За призьорите са предвидени предметни награди, а всички, включили се в конкурса, ще получат грамоти за участие.

Творбите на всички участници ще бъдат подредени в благотворителна изложба базар. Средствата от продажбата им ще бъдат дарени за доизграждането на църквата „Света Параскева” в селото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *