141 години от Освобождението на Търговище

Днес Търговище тържествено отбеляза 141 години от Освобождението на града. Програмата в празничния 29 януари започна с ритуал за издигане на знамената пред сградата на общинска администрация на пл. „Свобода”.

Шествието от централния площад до паметника на ген.Казимир Ернрот премина под звуците на музикални изпълнения от Духовия оркестър с диригент Красимира Коларова и Фанфарния оркестър на Първо ОУ „Христо Ботев”.

Кметът на града д-р Дарин Димитров, народните представители д-р Венка Стоянова и Имрен Мехмедова, областният управител на Търговище Митко Стайков, председателят на Общински съвет инж.Хатидже Алиева, секретарят на общинската администрация Христалина Халачева, зам.-кметове, директори на институции, ученици, общественици и др. гости поднесоха венци и цветя в знак на признателност към саможертвата и героизма на загиналите за свободата на Търговище първо пред паметника на ген.Ернрот, след което и на Морената в кв.”Вароша”. А в храм „Св.Успение на Пресвета Богородица” бе отслужена панихида в памет на загиналите за Освобождението герои.

Специален гост на честванията по повод 141 годишнина от Освобождението на Търговище бе и генералният консул на Руската федерация в град Русе Андрей Громов. Подробности –четете в следващия брой на в-к „Знаме”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *