Областният управител се срещна с ръководството на местна шивашка фирма

Областният управител на Търговище г-н Митко Стайков се срещна с ръководството и служителите на шивашка фирма „Балконф” ЕООД.

Повод за визитата са споделени от ръководството на предприятието проблеми, свързани с потребност от намирането на квалифицирана работна ръка. На срещата присъства и заместник областният управител г-н Панайот Димитров.

cof

Заедно с Емилия Рангелова – началник цех, губернаторът и заместник областният управител обходиха помещенията, които са оборудвани с необходимата техника и машини.  Тя обаче сподели, че фирмата изпитва необходимост от добре подготвени професионални кадри. В тази връзка губернаторът обеща да съдейства за организиране на работна среща между ръководството и директори на професионални гимназии от областта, на която да бъдат обсъдени възможностите за дуално обучение в предприятието. Основният довод на губернатора бе, че дуалната форма ще осигури натрупването на практически опит на учениците в реална работна среда и по този начин ще се обезпечи с професионално подготвени кадри шивашката фирма. По време на срещата бяха обсъдени още цикълът на работа, работното време, заплащането и социалните придобивки, които се осигуряват на служителите.

Фирмата, в която работят около 340 служители, е едно от успешните предприятия в частния сектор в региона и осъществява дейността си от 1991 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *