Честит празник в Деня на християнското семейство и младеж!

Уважаеми съграждани, Честит Ден на християнското семейство!

На 21 ноември църквата отбелязва Въведение Богородично. Празник, който посвещаваме на християнското семейство и младеж, защото и вярата, и надеждата – всичко започва от дома, от бащиното огнище. Там, през вековете, от поколение на поколение, са предавани вечните уроци за нравствеността, трудолюбието, свободолюбието, достойнството, верността и отдадеността.

Всички изконни ценности започват от семейството. То ни изгражда като личности. Учи ни да уважаваме, да пазим и закриляме, да съхраняваме и продължаваме, да се борим и отстояваме духа, дома, Отечеството.

От семейството тръгва пътят ни и всички пътеки, дори невидимите, скрити в сърцето ни, пак ни връщат там, понякога само в мислите и емоциите. Защото няма по-ценно, по-неотменно, по-значимо късче в душите ни.

Нека в този светъл, празничен ден, всеки от Вас има и спомен, и надежда за топъл дом, в който го чака обич и закрила. Семейство, в което да гори свещица вяра. Да Ви води пламъкът й. Да е стъкнато и да не гасне огнището. Да го пазимза утрешния ден.

С уважение,

Д-Р ДАРИН ДИМИТРОВ

Кмет на община Търговище

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *