Областният управител на Търговище участва в бизнес форум в София

Днес, 07.11.2018 г., областният управител на Търговище г-н Митко Стайков се включи в бизнес форум с двустранни срещи България – Азербайджан. Той се проведе в хотел „Балкан” гр. София и се организира от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия. Целта е да бъдат активизирани търговско-икономическите отношения между двете страни. На събитието присъстваха представители на 28 компании от Азербайджан и около 100 представители на българския бизнес.
Форумът бе официално открит от министъра на енергетиката г-жа Теменужка Петкова и от министъра на селското стопанство в Република Азербайджан г-н Инам Керимов.
„През 2017 г. търговският стокообмен между България и Азербайджан бележи ръст от 38 %”, заяви Теменужка Петкова и уточни, че отношенията между двете страни са изключително добри и на високо политическо ниво.
По време на форума бяха презентирани бизнес климатът, възможностите за инвестиции, икономическите зони и туризъм в България и в Азербайджан. Обсъдени са и новите възможности за търговско и производствено сътрудничество и партньорства, както и за насърчаване на двустранните инвестиции в двете държави.
Бизнес форумът се организира в рамките на петото заседание на междуправителствената комисия на България и Азербайджан за икономическо сътрудничество.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *