Във връзка с пътно-транспортното произшествие

Във връзка с получилия широк обществен отзвук случай на предизвикано на 02.11.2018 г., от служител на Областно звено „Охрана“ гр. Търговище, пътно-транспортно произшествие с пострадали, Районен съд Търговище счита за необходимо да информира за следното:

В 16.36 часа на 05.11.2018 г. в Районен съд – Търговище е постъпило искане от Районна прокуратура – Търговище за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на лицето В.П., обвиняем по досъдебно производство за описаното деяние, което се разследва от Окръжен следствен отдел към Окръжна прокуратура – Търговище. Обвинението е за извършено престъпление по чл. 343, ал. 3, б. „а“, във вр. с чл. 342, ал. 1 от НК.
Според Вътрешните правила за случайно разпределение на делата в съда, на 05.11.2018 г., делото незабавно е разпределено на дежурния по график съдия. Поради това, че обвиняемият, предвид естеството на служебните си задължения, е имал ежедневни контакти със съдиите, както първоначалният докладчик, така и всички останали магистрати от РС Търговище, са си направили отвод от делото, на основание чл. 29, ал. 2 от НПК. В този случай, от компетентността на ВКС е да определи друг районен съд, който да се произнесе по искането обвиняемият да бъде задържан под стража до приключване на разследването. Предвид на това, на 06.11. 2018 г. по електронен път делото е изпратено във ВКС, който ще се произнесе в кратък срок.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *