Областният управител бе гост на концерта на читалището в Омуртаг

На 30.10.2018 г. Народно читалище „Отец Паисий – 1870” – гр. Омуртаг отбеляза с тържествен концерт Деня на народните будители – 1 ноември и 40 години от създаването на Народния оркестър към Любителския фолклорен ансамбъл „Лисец”. Празникът се проведе в залата на бившия киносалон, а сред официалните гости беше областният управител на Търговище г-н Митко Стайков.
„Удоволствие е за мен да Ви поздравя по случай 1 ноември – Деня на народните будители! По случай празника пожелавам на всички да продължавате да утвърждавате читалището като културно средище, много здраве, ентусиазъм, нестихващи творчески идеи и успехи!”, се казва в поздравителния адрес на областния управител, който той връчи на председателя на читалището г-жа Славка Бончева.
Губернаторът не пропусна да поздрави и самодейците от Народния оркестър към ЛФА „Лисец” за юбилея. Г-н Стайков връчи поздравителен адрес на ръководителя Душко Ангелов по повод неговата дългогодишна музикално-творческа дейност.
„Това несъмнено е един дълъг период, през който Вие и самодейците от оркестъра с професионализъм и всеотдайност сте представяли и съхранявали музикалното наследство както на региона, така и на страната”, се казва в поздравителния адрес. Г-н Стайков пожела много здраве, сили и упоритост и дълги години да радват обществеността в Омуртаг с техните изпълнения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *