Откриха нова фабрика в Търговище

На 26.10.2018 г., официално бе открито предприятие за пране и багрене на готови конфекционни изделия в Търговище. На церемонията присъстваха областният управител на Търговище г-н Митко Стайков, кметът на града д-р Дарин Димитров, представители на държавни институции и др. 
„Чест е за мен да присъствам на тази голяма инвестиция – 11 млн. лв. Показахме, че община, област и държава си помагаме и създаваме условия, подкрепяме бизнеса и инвеститорите, защото това ще генерира приходи и работна ръка. Благодаря, че избрахте Търговище за своята инвестиция.”, заяви областният управител и увери д-р Дитрих Бок – главен акционер и представител на немската фирма, че инвестицията ще просперира и ще върви напред. 
След кратка фолклорна програма на ансамбъл „Мизия”, бе направен водосвет от протоиерей Славчо Проданов и бе прерязана лентата за официалното откриване на новото предприятие. 
Фабрикатa, която се намира в кв. „Запад” 2, е десетата в Европа и първата такава в България, която е построена само за 9 месеца и ще се занимава с багрене, пране и обработка на готово конфекционирани облекла. В нея има изградена собствена пречиствателна станция, като по този начин ще се осъществява контрол на отпадните води. 

Пресцентър на областна администрацив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.