Конкурсът ”Гласовете на детската мелодия” награди вокален дует от Търговище

Вокалният дует “Ралица Ганева и Никола Желев” от Музикална школа “New Voices” Търговище бяха сред 240 те най-добри музикални изпълнители на България, които премериха сили в Шумен на Националния конкурс за изпълнители ”Гласовете на детската мелодия” 2018 г.

Бъдещите музикални звезди се състезаваха в събота и неделя в зала „Арена Шумен“. Жури с председател Доно Цветков определи номинираните изпълнители в двете категории – “Индивидуални изпълнители” и “Вокални формации”.

Ралица и Никола достигнаха до финала в Шумен след предварително прослушване, което се проведе в 12 областни града на България. Те се състезаваха в категория – “Вокални формации” и спечелиха II награда във втора възрастова група, която включва – диплом, статуетка и парична сума.

По регламент изпълниха една българска песен – “Всичко е музика” от репертоара на Росица Кирилова и Георги Христов. Освен като участници в Националния конкурс за изпълнители “Гласовете на детската мелодия” 2018 г. те бяха избрани да се представят и в проекта „Аз съм българче”, заедно с ВГ ”Протайм” гр. Търговище в Националния фестивал за нова авторска песен “Детска мелодия на годината”.

На 22 декември в Зала 1 на НДК гр. София ще се популяризират 14 нови детски авторски песни, създадени специално за фестивала!

Диплома получи и вокалният педагог, ръководител на Музикална школа “New Voices” Търговище Десислава Станкова за класиране на дуета във финалната тройка на конкурса!

”Гласовете на детската мелодия” се проведе под патронажа на кмета на Шумен Любомир Христов и с финансовата подкрепа на община Шумен, Агенция за сигурност “Телепол”, магазини “Булмаг”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *