Състоя се фолклорен събор в село Буховци

На 1.09.2018 г., областният управител на област Търговище Митко Стайков бе официален гост на Тракийския фолклорен събор за североизточна България „Фисекът пее“. Той се организира от Тракийско дружество Буховци и Народно читалище „Развитие – 1906“ с. Буховци. По традиция съборът се провежда всяка година в първата събота на месец септември.
От 10.00 ч. в центъра на с. Буховци среща си дадоха танцови състави, групи и индивидуални изпълнители от цяла североизточна България. Участниците бяха около 150 на брой от района на Търговище, Шумен, Добрич и Силистра. Те представиха тракийски песни, танци и обичаи.
Целта на Тракийския фолклорен събор „Фисекът пее“ е да съхранява, популяризира и разпространява тракийския фолклор в североизточна България, да направи мост между поколенията и да събере тракийските родове от страната.
Официални гости на събитието бяха областният управител Митко Стайков, заместник областният управител Панайот Димитров, кметът на община Търговище д-р Дарин Димитров и секретарят на община Търговище Христалина Халачева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *