ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ РАЗПОРЕДИ НЕЗАБАВНИ ПРОВЕРКИ НА ФИРМА ЗА КЕТЪРИНГ

Oбластният управител г-н Митко Стайков проведе втора среща с представители на турския холдинг Шишеджам. Поводът са подадени жалби от страна на служители на фирмата за кетъринг „Ашсан Индустриален Кетъринг” ЕООД, която обслужва стъкларския завод след спечелена обществена поръчка.

Сигналите са свързани със системни нарушения на трудовото законодателство и лоши хигиенни условия в кухнята на фирмата, която осигурява ежедневно храна за 2500 служители на Шишеджам. В тази връзка областният управител предприе незабавни мерки, като сигнализира институциите и днес се срещна за пореден път с директорите на Дирекции „Човешки ресурси” Красимир Кънев и Йелиз Ахмедова, директорите на заводите „Шишеджам Аутомотив България” ЕАД и „Пашабахче България” ЕАД Мухсин Мироглу и Маумер Аквиран и с одиторите Емине Гюмюш и Мустафа Четинкая.

„Като представител на държавната власт съм разпоредил проверки от държавните институции – Териториална дирекция на НАП – офис Търговище, ТП на НОИ, Дирекция „Инспекция по труда”, Областната дирекция по безопасност на храните и ОД на МВР. Ако има нарушения на нормативните изисквания, ще бъдат наложени санкции, съгласно законодателството”, заяви областният управител по време на срещата. От своя страна представителите на завода изцяло подкрепиха предприетите действия на губернатора и обещаха пълно съдействие.

След извършване на проверките предстои държавните институции да информират областния управител за резултатите и предприетите от тях мерки по компетентност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *