Областният управител разпореди ремонт на моста край село Любичево

Областният управител на Търговище г-н Митко Стайков посети антоновското село Любичево и се срещна с кмета г-жа Мелиха Мехмедова. Поводът за посещението са получени устни сигнали от хората на населеното място за проблемен участък от републиканската пътна мрежа.
По време на посещението стана ясно, че мостът в Любичево, който се намира над р. Голяма река, се нуждае спешно от ремонтиране. Областният управител и Динко Синадинов – главен специалист в Районна пътна служба Антоново към ОПУ – Търговище, направиха оглед на място и констатираха, че конструкцията на моста е здрава, но в резултат на честото преминаване на тежкотоварни камиони и селскостопанска техника настилката е частично нарушена и има образувани дупки., както и съборени мантинели. Проблемният участък е и много тесен, което допълнително повишава риска за преминаващите шофьори и налага незабавното предприемане на мерки за осигуряване на безопасността на движението.
Областният управител пое ангажимент и разпореди незабавно отстраняване на неизправностите по моста. Съоръжението, което е част от републиканската пътна мрежа, се намира в непосредствена близост до населеното място и осъществява връзката му със съседните села. Ремонтните дейности предстои да започнат през следващата седмица.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *