ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ УЧАСТВА НА НАЦИОНАЛНА СРЕЩА В МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ

В Гранитната зала на Министерски съвет се проведе национална среща за координиране на дейностите по изпълнение на Механизма за съвместна работа на институциите по обхващане и включване в образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна  и училищна възраст.

В срещата участваха министър-председателят г-н Бойко Борисов, представители на Министерството на образованието, областни управители, сред които областният управител на Търговище г-н Митко Стайков и началници на Регионалните управления на образованието в страната.

“По-качественото образование води до по-добра квалификация и оттам до по-висок брутен вътрешен продукт. Ще продължим с подкрепата по програмата за обхващане и задържане в образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст. Резултатите ще дойдат след десет и повече години, когато тези деца ще се включат в изграждането на държава“, заяви министър-председателят. На срещата той подчерта, че са заделени над 700 млн. лева за образователната инфраструктура, а 330 млн. лева ще бъдат предвидени за учителите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *