МУСТАФА КАРАДАЙЪ ОТ БАБА КОНДУ: В БЪЛГАРИЯ УПРАВЛЯВАТ ДВОЙНИТЕ СТАНДАРТИ!

В България управляват двойните стандарти. Управляват хора, в чиито действия виждаме омразата, ксенофобията и разделението и все повече популизъм. Това каза председателят на ДПС на традиционния митинг-събор в местността “Баба Конду” край Търговище.

За Европредседателството двойните стандарти също са факт, продължи Карадайъ.

“Опозицията беше отговорна към Европредседателството, което не е нито на една партия, нито на управляващите, то е на България и Движението за права и свободи даде своя принос. Но по време на европредседателството властта в България се оказа опозиция на европейската идея и ценности, защото коалиционите партньори на ГЕРБ имаха анти-евроатлантическо поведение и призиви. Включително и за ревизия на членство ни в Нато и ЕС”, заяви Карадайъ и упрекна управляващи за тяхното мълчание.

За демокрацията също се прилага политиката на двойни стандарти, каза лидерът. Той посочи, че властимащите говорят за необходимостта от междуетническа толерантност, стабилност, мир и обединение само в чужбина, но в България правят точно обратното.

Карадайъ припомни смяната на имена на местности в Стара Загора и във връзка с това заяви, че демокрацията в нашата родина има нужда от защита. Носителите и символът на демокрацията се нарича ДПС, защото обединението и единството са инструментите за защита на демокрацията. Днешната власт генерира несигурност и нестабилност в страната, заключи ораторът. Обединението и единството, заедността и толерантността, мирът и Движението за права и свободи нямат алтернатива, заключи Карадайъ. 

Традиционният събор в свещената местност “Баба Конду” край търговищкото село Божурка е организиран от областния съвет на ДПС Търговище, събра хиляди празнуващи от областта и съседните региони.

На него присъстваха още зам.-председателят на ДПС Янко Янков, членът на ЦОБ Рушен Риза, евродепутатът Илхан Кючюк, зам.-председателят на ПГ на ДПС Хамид Хамид, народните представители Имрен Мехмедова, Танер Али, д-р Хасан Адемов, Адлен Шевкед, Ихсан Хаккъ, Джейхан Ибрямов, Ерджан Ебатин и Елхан Кълков, областните председатели на Търговище, Варна, Силистра, Русе и Шумен – Хамди Илязов, Сали Табаков, Насуф Насуф, Дауд Ибрям и Айсел Руфат, д-р Дарин Димитров-кмет на гр. Търговище, Емине Якубова-зам.-кмет на гр. Търговище, Сабри Мехмедали-основател на ДПС в област Бургас, Гюнер Четин-представител на ДПС за район Тракия-Турция, Кемалеттин Авджъ-зам.-кмет на община Чорли, Ефраим Камберов-световен шампион по борба, общински кметове и общински председатели на ДПС, активисти и симпатизанти на ДПС от областта и страната.

Пресцентър ДПС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *