ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ОТКРИ НАЦИОНАЛНО СЪВЕЩАНИЕ НА ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ ГИМНАЗИИ ПО ЛЕКА ПРОМИШЛЕНОСТ

Търговище е домакин на Национално съвещание на професионалните гимназии по лека промишленост, организирано от Националната асоциация на училищата по мода (НАУМ).

Целта на проявата е да срещне директори на професионални гимназии с представители на бизнеса в региона и да се обменят опит и добри практики между участниците. Гости на официалното откриване бяха областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков, началникът на Регионалния инспекторат по образованието г-жа Елка Станчева, както и представители на местния бизнес.

 „Срещи в подобен формат са изключително важни, защото по този начин всички заедно можем да направим така, че в професионалните гимназии да има специалности, които да са съобразени с нуждите на бизнеса”, заяви областният управител и уточни, че доброто сътрудничество на ниво държава, министерство и областна администрация ще продължи, за да могат важните промени в професионалното образование да се случват. На всички участници в срещата губернаторът пожела ползотворна работа и много успехи.

 По време на първия ден бяха представени презентации относно предстоящо изложение на текстилна техника и продукти в Пловдив и особеностите на учебно-тренировъчните фирми като модел за обучение отворено към нуждите на младите хора. Директорите на професионалните гимназии споделиха добри практики за сътрудничество с бизнеса по региони. Бе представен и филм за ученическия парламент в действие, дело на Теодора Сулева към НАУМ.

            

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *