ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ПОСЕТИ ПОПОВСКОТО СЕЛО СЛАВЯНОВО

Oбластният управител на Търговище г-н Митко Стайков се срещна с кмета на поповското село Славяново Васил Стоилов. Поводът за посещението бе губернаторът да се запознае на място с наболелите проблеми на населеното място и да се обсъдят варианти за намирането на най-добрите решения.

 Заедно с кмета на селото областният управител направи оглед на пътната инфраструктура в Славяново и констатира, че тя е в окаяно състояние, тъй като от години няма нито една асфалтирана улица. След това губернаторът посети и стария храм в селото, който е обявен за културен паметник от национално ниво. Строителството му е започнало през далечната 1888 г., завършен е през 1890 г., а през 1921 г. е осветен. Към момента той се ремонтира по проект „Реконструкция и конструктивно укрепване на храма и реконструкция на сградата за провеждане на църковни тържества и църковно – просветна дейност при църква „Св. Иван Рилски“ по Националната програма „Развитие на селските райони 2014 – 2020”. Областният управител установи, че ремонтните дейности се изпълняват в срок.

 Губернаторът пое ангажимент пред кмета на селото Васил Стоилов, че съобразно своите правомощия ще направи всичко възможно и ще потърси съдействие от различни институции, за да може проблемите на населеното място да намерят бързо своето разрешаване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *