Нови сватбени ритуали за младоженците в Търговище

Нови ритуали при сключването на граждански брак подготви за младоженците Общинското предприятие „Обреди“ за настоящия сватбен сезон.

От тази година вече е възможно сключването на юридически валиден брак пред длъжностно лице на т. нар. „изнесен ритуал“. Цената на услугата е 150 лв. Запазва се цената от 50 лв. за сключване на брак в ритуалната зала, като провеждането на церемонията и музикалният съпровод на запис също са обновени.

Нововъведение е и сватбената церемония с музикален съпровод на живо с цигулка, електрическо пиано и саксофон. Той ще струва на младоженците 170 лева при провеждането му в ритуалната зала и 280 лв. на посочено от тях място.

Общинското предприятие „Обреди“ обмисля въвеждането и на фолклорен вариант на венчавките.

От началото на годината сключените бракове в Търговище са 84. От тях 8 са проведените церемонии в ритуалната зала, а изнесените ритуали са 4. Останалите 72 двойки са предпочели да узаконят съжителството си пред длъжностно лице в сградата на местната администрация.

Припомняме, че през 2017 г. Община Търговище реализира цялостно обновяване на ритуалната зала. 12 000 лв. бяха вложени в ремонт на подовите и стенни настилки, измиване на каменните облицовки със специални немски препарати, шлайфане и лакиране на мрамора, подмяна на осветлението и други. Монтирани бяха и LED светлинни ефекти, изобразяващи националния трибагреник.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *