Продължава плановото косене на тревните площи в Търговище

Общинското предприятие „Флора“ продължава плановото косене на тревните площи на територията на град Търговище, което започна през месец април.

Приоритетно са обработени всички детски площадки, паркове, зелените площи, както и местата за обществено ползване. Приключило е косенето в кварталите „Запад“ 1 и „Запад“ 3, като в момента се обработват площите в района на кв. „Запад“ 2. Повторно косене в кварталите ще бъде извършено и през месец юни.

Обработка на общо 238 дка предвижда графикът за косене на Общинското предприятие за идния месец. Коситбата ще обхване тревните площи в централната градска част, около булевардите „Митрополит Андрей”, „Трайко Китанчев”, „Цар Освободител”, „29-ти януари”.

За юни са планирани още терените в районите на улиците „Сива“, „Петлешков“, „Никола Симов“, „Трети март“, „Цар Симеон“, „Гладстон“, „Антим I“, „Трапезица“, „Паисий“, „Пирин“, „Беласица“, „Преслав“, „Палаузов“ и „Скопие“. Ще бъдат обработени и пространства в кв. „Изток“, района на БКС и новоизградения пробив „Катрафилов“, както и в района на Комплекса за здравно-социални услуги за деца (бивш дом „Майка и дете).

В изготвения график за косене е предвидена и ежемесечна обработка за всички 45 дка около детските площадки, за парковете и зелените площи в града, както и на местата за обществено ползване.

Графикът за косене на тревните площи през 2018 г. е публикуван в сайта на Община Търговище.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *