С празнично шествие и дефиле на абитуриентите отбелязваме 24 май

Празнично шествие и дефиле на абитуриентите ще се проведат в Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24 май.

Програмата традиционно ще започне в 10.30 часа с шествие на училищата, образователните  институции и работещите в сферата на културата. Маршрутът е от I ОУ „Христо Ботев” до площад „Независимост”.

        За втора поредна година Община Търговище е подготвила празнична програма и за абитуриентите. Отново ще бъде поставена червена пътека, по която ще премине дефилето на завършващите от випуск 2018 г. То ще се проведе на площад „Свобода“ от 18.30 часа. За целта Община Търговище е закупила нов червен килим, с дължина от 8 метра. През 2017 г. администрацията за пръв път постави пътека по желание на абитуриентите и техните учители.

Дефилето на зрелостниците ще протече в ред и по график, предварително съгласуван с училищните ръководства и полицията. Директорите следва да запознаят класните ръководители и абитуриентите със схемата и времето на преминаване на всеки клас през площад „Свобода“, за да протече дефилето при добра организация и с празнично настроение.

         В навечерието на Деня на българската просвета и култура, на 23 май, ще бъдат връчени годишните награди за образование, наука, изкуство и култура. Ще бъдат наградени 23 учители, ученици и културни дейци от Търговище. Те са избрани след разглеждане на всички постъпили кандидатури от две комисии, съставени от общински съветници и служители на общинската администрация.

Пресцентър на Община Търговище

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *