Алея на занаятите, киноложка изложба и концерти на панаира

Алея на занаятите, киноложка изложба и вечерни концерти включва панаирната програма на 18 и 19 май.

От днес, 18 май, започват демонстрациите в т. нар. Алея на занаятите в парка „Борово око“. Участват 20 представители от занаятчийските камари в Търговище, Ловеч, Велико Търново и Пловдив. От Пробуда ще покажат  изработване на кукерски маски. Майстор от Търговище ще представи изработване на етнополилеи от бъчви и колела на каруци. Дървени музикални инструменти пък ще изработва майстор от Русе. Ще има още представяне на грънчарство, везба, кожухарство, плъстене, металопластика и ковано желязо и други. Демонстрациите на 18 и 19 май са от 10.00 до 19.00 часа.

На 18 и 19 май ще има и шоу на  детската площадка пред художествена галерия „Никола Маринов“. В петък, 18 май, то е с начален час 17.30 часа, а на 19 май – от 10.30 часа.

В събота от 10.00 часа на поляната пред художествената галерия ще се проведе киноложка изложба. Регистрацията е в 8.30 часа. Победителите ще получат пакети с храна и аксесоари за любимците си, както и грамоти и медали. Също в събота, от 11.30 часа, детски фолклорен ансамбъл „Шарено герданче“ ще изнесе концерт на естрада „Борово око“.

По традиция в неделя, 19 май, ще бъде обявено и „Бебе на панаира 2018“. Жребият ще бъде изтеглен в 10.00 часа в художествена галерия „Никола Маринов“. От 11.00 часа на естрада „Борово око“ танцова школа „Рождество Христово“ ще проведе инициативата „Хоро за хората“.

Днес, 18 май, на естрада „Борово око“ ще се състои рок-концертът „Да летим над града“ с участието на Стенли, Фънки, Иво Чалъков и Стефан Попов. Концертът за закриването на 241 традиционен пролетен панаир ще е на 19 май, с участието на Дара и Тони Дачева. Вечерните музикални прояви и в двата дни са с начален час 19.00 часа.

Вечерните концерти и зарята по случай Деня на Търговище, 14 май се осъществиха благодарение на представители на местния бизнес, които подкрепят усилията на Община Търговище да подготви разнообразна и интересна културна програма в панаирната седмица.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *