Започна ремонт на ул. „Христо Ботев“

Започна ремонт по цялата дължина от 760 метра на ул. „Христо Ботев“ в Търговище. Дейностите по обновяването са на стойност 190 000 лв., осигурени от капиталовата програма на Общината за 2018 г.

Фирмата изпълнител „Пътинженерингстрой – Т“ ЕАД вече фрезова участъци от улицата. Предстои полагане на неплътна смес за профилиране на наклоните и повдигане на всички отводнителни и канализационни шахти. Ще бъде положен нов асфалт със средна дебелина от 5 см.

На ул. „Христо Ботев“ е въведена временна организация, без спиране на движението, като то ще бъде ограничавано само в определени участъци, при полагането на  асфалта.

Очаква се ремонтът да приключи в срок до средата на месец май 2018 г.

В капиталовата програма на Общината за тази година са заложени средства за рехабилитация на още 3 улици в града.

230 000 лв. са предвидени за ремонт на ул. „Любен Каравелов“, от ул. „Копривщица“ до ул. „Трети март“. 60 000 лв. са за ремонт по цялата дължина на ул. „Радомир“, а за 67 000 лв. ще бъде обновен път в промишлената зона на града.

Паралелно по проекта за линейната инфраструктура по ОП „Региони в растеж” се обновява уличната  и тротоарна настилка в района на пазара, около бившата баня и в кв. „Запад”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *