Започва обработка на кестените

На 26 април, четвъртък, започва обработка на кестеновите дървета в Търговище срещу вредителя листоминиращ молец. Третирането ще е в ранните сутрешни часове между 5.00 и 7.30 ч., за да се избегне интензивното движение на автомобили и пешеходци.

Фирмата изпълнител “ДДД-1” ООД ще обработва с биоцид „Димилин“ дърветата, намиращи се в района на следните улици и паркове: ул. „Капитан Данаджиев“, ул. „Богомил“, ул. „Граф Игнатиев“, ул. „Васил Петлешков“, парк „Борово око“, парк „Българо-руска дружба“ и парковата зона в района на бившата механа „Роден кът“.

Няма данни препаратът да е опасен за хората, но Община Търговище съветва гражданите да не преминават в непосредствена близост до дърветата, намиращи се на посочените обекти в определените часове.

Призовават се шофьорите да не паркират превозните си средства на посочените улици, с цел да се осигури достъп на специализираната техника до дърветата.

С този химичен способ на обработка Община Търговище цели да ограничи вредното влияние на листоминиращия молец, който води до преждевременното увяхване на листната маса на кестените.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *