Наградиха победителите в двата конкурса на Община Търговище за Деня на Земята

За поредна година в Търговище бе отбелязана „Седмицата на Земята”. Инициативата през настоящата 2018 се провежда под мотото „Повишаване на знанията за околната среда и климата”, а целта е повече хора от различни възрасти да проявят активност в грижата за чистотата и красотата на Търговище.

По време на официална церемония на площад „Свобода”, бяха наградени победителите в конкурсите, които Общината обяви за „Най-привлекателно околоблоково пространство” и „Нашият екодвор” /насочен за учебните заведения/.

Зам.-кметът инж.Митко Панайотов връчи грамотите и наградите на отличените, след като комисия, назначена със заповед на кмета оцени сътвореното от участниците в двата конкурса и избра най-добрите сред тях.

Градинката на ул.”Трапезица” №12, старателно обгрижвана от Димитринка Тодорова, бе удостоена с първото място в конкурса за „Най-привлекателно околоблоково пространство”. Второто място бе присъдено за ул. „Скопие“ № 17, за което се грижи Огнян Рашев, а трето в класирането на конкурса е околоблоковото пространство в кв.”Запад” 1,бл.5, вх.Б, поддържано от Еленка Никова. Призьорите получиха парични награди от по 200, 150 и 100 лв., които по регламент трябва да използват за облагородяване на кътчетата, които стопанисват.

Вторият конкурс, посветен на Деня на Земята – „Нашият екодвор” бе разделен в две категории: за детски градини и училища.

Призовото място при детските градини е за ДГ №7 „Снежанка“, която впечатлила журито с обособените екокътове, поставени хранилки за птици от отпадъчни материали и още дейности и инициативи, свързани с екологичното възпитание на децата. Второ място зае ДГ №2 „8 март“, а на трето бе класирана ДГ №11 „Звънче“ със сграда „Славейче“.

Във втората категория ОУ „Георги С.Раковски”-с.Голямо Ново е първенец при училищата. Учебното заведение получи адмирации освен за поддържането на дворното пространство и за създадената екопътека до гористата местност в близост до него, но и за обособения зоокът с декоративни птици. Второто място зае ОУ „Христо Ботев“, с. Макариополско, а трети – СУУУС “Свети Иван Рилски “, гр. Търговище. Като награда победителите ще получат декоративна растителност, която да засеят в дворовете на учебните заведения.

Всички участници и победители бяха поздравени с музикални и танцови изпълнения от съставите на Център за подкрепа за личностно развитие-ОДК Търговище и Музикална школа „New voices”.

Симона Алексиева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *