Музикално-танцов спектакъл със съставите на Читалището

Творческите състави на ОНЧ „Напредък-1864” зарадваха търговищката публика с празничен концерт. Музикално-танцовото събитие напълни концертната зала на Читалището, а всички гости се заредиха с добро настроение в началото на пролетта. Сценичното оформление, аудио-визуалните ефекти, множеството разноцветни светлини, синхронизирани с изпълненията, подчертаха по елегантен и модерен начин таланта и устрема на всички творчески състави към ОНЧ.

Секретарят на институцията Галина Кръстева приветства всички с „добри дошли”, пожелавайки им пролетно настроение и приятни емоции.

За първи път от сцената на Читалище „Напредък-1864” прозвуча химнът на Търговище в изпълнение на Смесен хор „Родна песен”, с диригент Красимира Коларова. ВИС „Златни зари”, ръководен от Събина Георгиева, представи музикална китка от любими стари шлагерни песни, а съвременната поп музика бе поверена на възпитаниците на Иванка Иванова и Петя Димова от Вокалната студия. Балерините на „Галакси”, с хореограф Екатерина Петрова, показаха новите танци, по които работиха през творческия сезон, а също с нова сценична хореография се представи ДТС „Джумалийче”, танцуващи под ръководството на Стамен Стаменов. Заслужено адмирациите на присъстващите в залата получиха младежите от Театралната студия, които направиха ефектно шоу с кукли на ултравиолет, с ръководител Грета Неделчева.

Организаторите се бяха постарали да подарят на гостите си свеж, иновативен и разнообразен концерт, който плени публиката в залата, а с аплодисментите на гостите още по-неусетно дойде и последното изпълнение.

Сред официалните лица на пролетния концерт бяха зам.-кметовете Емине Якубова и Рая Матева, както и Косьо Костов, директор на отдел „Хуманитарни дейности” в общинската администрация. Градоначалникът д-р Дарин Димитров пък бе изпратил кошница с пролетни цветя, която украси сцената и поздравителен адрес.

Текст и снимки: Симона Алексиева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *