Започнаха ремонти и миене на улиците в Търговище след зимния сезон

Започна възстановяване на уличната настилка в Търговище след зимния сезон. Общинското предприятие БКС извършва кърпежи на повредени участъци. Предимство имат входните артерии на града, след което ще се навлезе във вътрешността на кварталите. Планирани са 1400 кв. м за изкърпване в града.

Приключени са вече ремонтните работи на бул.”Трайко Китанчев”, „Цар Освободител”, ул.”Искър”, част от „Кюстенджа” в посока хотела. В подготовка за кърпежи е бул.”Никола Маринов” откъм входа от Шумен, както и „Стефан Караджа”, от хотела към изхода на града. На следващия етап ще се работи по малките улиците в района на панаира. Ще се навлезе и в уличките от кварталите. След приключване на кърпежите от пролетния етап ще се премине към общинската пътна мрежа и селата.

В момента се кастрят дървета и храсти по пътя в района на селата Съединение, Бистра и Голямо Соколово.

От БКС допълват, че е приключен тежък ремонт с разкопаване на затворена шахта и изграждане на нови в района на кръстовището до Училището за деца с увреден слух, където е имало проблем с подземните комуникации, водещ до пропадане на настилката.  

Паралелно започна и миенето в Търговище по график. 17 улици, по които има натоварено движение, трябва да бъдат почистени в срок до  30 април 2018 г. Включените в графика улици са: „Паисий”, „Капитан Данаджиев“, „Мургаш”, „Морава”, „Цар Освободител”, „Трети март”, „Георги С. Раковски“, бул. „Митрополит Андрей” до  „Александър Стамболийски“, „Поп Сава Катрафилов“, „Христо Ботев“, „Кюстенджа“, „Стефан Караджа“, „Никола Петков“, „Искър“, „Петко Р. Славейков“, „Хан Кубрат“ и „Георги Бенковски“.

В ход са и дейности по възстановяване или освежаване на уличните маркировки, които се изпълняват от Общинско предприятие СОД.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *