Голям интерес предизвика инициативата „Часът на Земята“ в община Търговище

Сградите на десетки институции, организации и религиозни храмове в община Търговище загасиха осветлението си за час, в рамките на инициативата „Часът на Земята“.

Точно в 20.30 часа осветлението на фасадите си изгасиха местната и областната управа в града.

На призива на Община Търговище да покажем съпричастност с проблемите на околната среда откликнаха 7 училища и 2 детски градини от общината. Това са II СУ „Проф. Никола Маринов“, Професионалната техническа гимназия „Цар Симеон Велики“, Професионалната гимназия по икономическа информатика „ Джон Атанасов“, Професионалната гимназия по туризъм и хранително-вкусови технологии „Алеко Константинов“, Професионалната гимназия по земеделие, IV ОУ „Иван Вазов“, ОУ „Христо Ботев“, с. Макариополско, детска градина №7 „Снежанка“ и детска градина №11 „Звънче“.

Светлините си загасиха и читалищата в селата Стража, Макариополско, Баячево и Дългач. Читалището в с. Дългач е разпространило и рекламни материали в селото, с цел повече хора да се включат в инициативата.

Кампанията се подкрепя и от над 50 религиозни храма на територията на град Търговище и селата в цялата област.

„Часът на Земята“ е най-популярната световна инициатива, в която участват правителства, институции, представители на бизнеса и  неправителствени организации, обединени в общи действия за справяне с климатичните промени и опазване на природните ресурси на планетата.

Пресцентър на Община Търговище

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *