27 МЛН. ЛВ. ЗА ПЪТНА ИНФРАСТРУКТУРА

На съвместна пресконференция между областния управител Митко Стайков, кмета д-р Дарин Димитров и Марчо Марчев, директор на Областното пътно управление стана ясно, че в близките седмици ще бъде даден ход на реализацията на ремонтните дейности на три важни обекта от Републиканската пътна инфраструктура. Областният управител огласи добрата новина, че по програма за превантивните ремонтни дейности през тази година ще бъдат ремонтирани близо 60 км. от Републиканската пътна мрежа в Търговищки регион.   Става въпрос за три обекта, където в близките седмици  ударно ще стартират ремонтните работи.  На първо място това са близо 29 км. от пътния участък на 6 търговищки села:Мировец, Буховци, Острец, Надарево, Дългач и Певец, като определената сума за ремонтните дейности възлизлиза на 9 млн.лева.

Вторият обект е пътят  Попово-Ковачевец-Водица,  до границата с Русенска област, по който маршрут всекидневно се движат над 4 000 транспортни средства, предимно товарни автомобили, информира М.Марчев. Той поясни още, че дължината на този пътен участък е 17,440 км. , а за ремонта са определени 10 500 000 лв.

Третият обект е пътят  от Попово до Опака, който е в крайно лошо състояние, тъй като през последните 30 г. основен ремонт тук не е правен, само кърпежи. Касае се за 13 км. пътен участък, на стойност 6 800 000 лв. Подробно, обстоятелствено, М.Марчев обясни за естеството на работа, за сроковете, както и за какви точно ремонтни дейности става въпрос на тези пътни артерии от Републиканската пътна мрежа.

Общата сума, предвидена за ремонта на трите обекта, възлиза на 27 млн.лева, а крайният срок, в който ремонтите трябва да бъдат приключени е съответно: август, септември и октомври. Разбира се, успоредно с всички тези дейности ще текат и плануваните текущи ремонти по поддържане и рехабилитация на Републиканската пътна мрежа-изкърпване на лоши участъци, почистване на съоръжения и храсти и др.

Много съм доволен, че нещата започват на дело да се случват, заяви и градоначалникът д-р Дарин Димитров, който обърна внимание, че след тези ремонти, по този начин, след като стане магистрала „Хемус“, през Преслав, ще има възможност голяма част от превозните средства да излизат директно на магистралата, което несъмнено ще облекчи пътния трафик. Търговище не е забравено, инфраструктурата на общината ни е сред приеритетите на Правителството, каза още д-р Димитров.

Несъмнено, всичко, казано на брифинга има отношение към стремежа на нашите управници да се работи в посока подобряване условията за по- безпроблемно и по- безаварийно пътуване на гражданите-нещо, което  очакваме всички…

ДЕЯНА ВЪЛЧЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *