Традицията беше запазена

Футболистите – ветерани след една година отново се събрахме на своята другарска среща.

Домакин на тази среща беше пенсионерският клуб с председател г-н Пенчев. Най-възрастният участник беше 84-годишния Димитър Илиев. Спомените изплуваха един след друг, за хубавите детски, безгрижни, но бедни години.

Където сега са построени сградите на СБА беше поляна. Казваше се „Мантарлък”. Това беше нашата „Маракана”. Много често там играехме люти дерби мачове. Жалко, че сега липсват тези детски футболни игри. Радостното е, че Въбел беше и продължава да е един инкубатор на футболисти. Винаги в отбора на „Светкавица” е имало футболисти от квартала. Дълъг е този списък: Илия Желев, Стефан Николаев – „Чалата”, Димо Вълев – голмайстор на отбора за всички времена, Тончо Маринов – „Боби”, Стоян Тодоров – „Гаро”, Труфи Радунов, Иван Тонев, Веско Чобанов, Пламен Донев – след това треньор и то най-успешният. Под негово ръководство през 2011 г. отбора влезе в А „РФГ”. Не съм песимист, но при сегашното състояние на „Светкавица”, не виждам как ще се случи това събитие в близките години. Жалкото е, че след като кметът Гинчо Илиев излезе в пенсия, престана да съществува футбола в квартала. А има добри момчета футболисти, които са принудени да играят в съседните села.

От името на всички ветерани е нашата благодарност към г-н Пенчев, който не пожали сили и време, за да организира тази среща. Защото такива срещи останаха много малко, а и почти липсват.

Петър Петров

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *